Nieuws

De afgelopen jaren kenmerkten zich door ongekende onrust in het anders zo rustige Burkina Faso. Ebola trof de omringende landen en bedreigde ook Burkina, maar gelukkig heeft de ziekte daar nog nooit toegeslagen. President Compaore die na 25 jaar aan de macht te zijn geweest verstandig verkoos om af te treden om groot geweld te voorkomen. Terroristen die toeristen en de machthebbers in Burkina als doel kozen voor aanslagen.

Dit alles heeft met veel schade aangericht aan de toeristische sector, maar ook aan de goede naam van Burkina Faso. Dit laatste is onterecht, want de bevolking van Burkina heeft getoond juist eendrachtig kiezen voor gerechtigheid en democratie en daar ook voor te staan. Eigenlijk zouden alle ontwikkelingen van de afgelopen jaren het positieve beeld van Burkina Faso moeten versterken.

De afname van het toerisme heeft consequenties gehad voor de medewerkers van reisorganisatie Thiosane Travel die inkomen genoten uit de aanwezigheid van reizigers die hier hun reizen boeken. Desalniettemin heeft Hulp Op Maat kunnen blijven voorzien in de onderhoud van een aantal personen. Zie hiervoor de verslagen.