2016

Kind van Paulain en Irene.

Op de terugweg van een uitje naar la Guingette vonden de reizigers een jongetje van 3 jaar met een bloedende hoofdwond in het midden van de weg nadat hij door een motor was aangereden.. De groep heeft zich meteen over het jongetje ontfermt en hem meegenomen naar het ziekenhuis. Halverwege nam de ambulance het van de groep over (wat overigens geen vooruitgang was). Bij het ziekenhuis aangekomen bleek dat de benodigde materialen voor de behandeling van het jongetje nog aangeschaft moesten worden en dat de ouders daar geen middelen voor hadden. Dankzij de financiële steun van de reigers konden de hulpmiddelen en medicijnen (voor zover aanwezig) worden aangeschaft.

Ondanks alle financiële steun en alle andere hulp van de reigers en de artsen overleed het jongetje twee dagen later.

Hulp Op Maat heeft later dat jaar nog twee keer financiële steun geboden aan de vader en moeder (die nog een zoontje van 5 jaar hebben), nadat de vader werkeloos was geworden en moeilijk in het onderhoud van zijn gezin kon voorzien.

In december kwam het nieuws dat Irene weer in verwachting is.

 

Aicha

Naast de gebruikelijke ondersteuning in de vorm van schoolgeld en voedingsmiddelen voor de familie heeft Hulp Op Maat ook medicijnen (verstuiver) voor Aicha gekocht die bij vlagen zwaar astmatisch blijkt te zijn en dan moeilijkheden heeft met ademhaling.

 

Yacouba

Het dochtertje van Yacouba moest in oktober 2016 met uitdrogingsverschijnselen in het ziekenhuis worden opgenomen. Met financiële steun van Hulp Op Maat konden de medicijnen voor de behandeling worden betaalt en kort daarna ging het weer goed met haar.

 

Ibrahim

Na er al twee jaar om gevraagd te hebben, heeft Hulp Op Maat een voetbal gekocht voor de zoons van Ibrahim. Dit was een groot feest!