2008

Update Bintou zomer 2008:  

Het operatieteam is geweest en heeft met succes de operatie aan Bintou’s keel verricht.

 

 

 

Update Bintou januari 2008: 

Bintou vertelt Marlon dat het operatieteam uit Europa nog niet in Bobo Dioulasso is geweest. Het blijkt dat er jaarlijks meerdere specialisten langskomen om operaties te verrichten. Onlangs was dat een gynaecologen team en zij wacht op de KNO artsen voor haar operatie. Het lijkt of de keel weer dikker is geworden en Marlon hoopt dat het team snel komt.

 

GESPONSORDE PROJECTEN AUGUSTUS 2008  

Schoolgeld voor Madina

Bijdrage aan het schoolgeld aan een meisje van een jaar of 13 uit een arm gezin. Zij woont met haar 2 grootmoeders (zusters) en haar tante en jongere nichtje en neefje in een huisje in wijk 24. Haar moeder is overleden toen ze nog heel jong was. Haar grootouders verbouwen gewassen op het terrein rond hun kleine woning en ze proberen van de opbrengst daarvan de familie te onderhouden.  

Medicijnen voor oma van Madina 

Dezelfde familie als Madina die werd geholpen met schoolgeld. Eén van de oma’s heeft steun van HOM gekregen voor de aanschaf van medicijnen voor haar ernstig ontstoken vinger.  

 

 

GESPONSORDE PROJECTEN OKTOBER 2008 

voor Adama

Adama woont in de wijk bij Marlon en werkt als reparateur van autobanden. Hij verdient hiermee ongeveer 15 euro per maand. Hij brak tijdens een werkongeval zijn arm, maar had niet genoeg geld om er gips om te laten doen. Door HOM heeft hij nu geld gekregen om gips om zijn arm te laten zetten.  

 

 

GESPONSORDE PROJECTEN JANUARI 2008 

voor Stephanie: Bij zijn bezoeken aan Kalifa brengt Marlon regelmatig kinderen naar huis na hun werkzaamheden. Hij bemerkt zo dat er een meisje is dat erg ver woont van het activiteitencentrum. Zij moet iedere keer zo’n 50 minuten lopen om daar te komen. Op een dag vraagt zij aan Marlon of hij een fiets voor haar zou kunnen regelen. Een vraag die hij wel vaker van mensen krijgt, maar in dit geval lijkt het hem een goede besteding en hij besluit om de fiets voor haar aan te schaffen met het geld van HOM. Stephanie en haar familie zijn erg blij met het geschenk en danken alle mensen die haar via HOM hebben geholpen.   

 

Voetbal 

Marlon neemt 3 grote sporttassen vol met schoenen, voetbalshirts, broekjes en overig materiaal mee naar Burkina Faso. Het grootste deel wordt overhandigd aan een vereniging die met de hoogste competitie in Burkina. Dit is de groep die Marlon in oktober 2007 heeft leren kennen en die eigenlijk de aanleiding was voor deze actie. De overhandiging wordt een officiële plechtigheid waarbij de voorzitter, penningmeester, secretaris, enkele bestuursleden en spelers aanwezig zijn. Alle overhandigde artikelen worden genoteerd en er wordt door alle bestuursleden als getuigen getekend. Er wordt in een toespraak grote dank uitgesproken aan alle personen in Nederland die hierbij hebben geholpen. Het toeval wil dat de kleuren van de overhandigde shirts hetzelfde zijn als de kleuren van de club, zodat de shirts ook tijdens de competitie gebruikt zullen worden. Veel van de voetbalschoenen waren te klein voor de aanwezige spelers, maar er werd beloofd dat deze door worden gegeven aan de spelers van de jeugdteams. Een ander set shirts deelt Marlon uit aan de percussionisten die betrokken zijn bij zijn reisorganisatie. Hij hoorde dat er ieder jaar door deze groep mee wordt gedaan aan een competitie tussen verschillende groepen percussionisten en gidsen. De kindershirts worden uitgedeeld aan de kinderen in de oude stadswijk. Zij spelen iedere zomervakantie hun eigen competitie tegen kinderen uit andere wijken. Uiteraard is een dergelijke competitie niet vergelijkbaar met Nederland, maar het spel is daarentegen niet minder belangrijk voor de kinderen. Al jaren wordt Marlon door de kinderen gevraagd om shirts mee te nemen en eindelijk konden ze nu aangeboden worden.